Fordele og ulemper ved en robotplæneklipper

By | 26. november 2020

Overvejer du at investere i en robotplæneklipper, kan du med fordel læse lidt om emnet og finde ud af hvilke fordele og ulemper der er, hvis du få din græsplæne klippet af en robotplæneklipper frem for selv at gå rundt med plæneklipperen.

Du kan med fordel læse mere på husblog.dk.

Fordelene ved en robotplæneklipper

Der er flere fordele ved at anskaffe sig en robotplæneklipper, for så snart den er installeret og kanterne er sat ned, skal du stort set ikke selv bruge tid på din græsplæne. 

Du kan istedet bruge tiden på andre og mere sjovere projekter i og omkring huset. 

En anden fordel ved en robotplæneklipper er, at din græsplæne vil storstrives ved at blive klippet så ofte. De små stykker græs som dagligt bliver klippet af fungere som naturgødning. Derudover så kan hverken mos eller kløver ikke trives, når det klippes så ofte og det vil dø og du vil opleve at din græsplæne bliver flottere.

En tredje fordel er at robotplæneklipperen er langt mere miljøvenlig end en traditionel el eller benzindreven plæneklipper, da den køre på solceller. Den vil selv køre til opladning, når den mærker at den er ved at løbe tør for energi.

Ulemper ved en robotplæneklipper

Ulemperne ved en robotplæneklipper er at den kan være dyr at anskaffe. Samtidig skal der sættes kanter ned som fortæller maskinen, hvor den må køre og helt bestemt ikke må. Det vil være ærgerligt at komme ud og se at ens stauder have en størrelse på 2 mm.

For nogle kan det virke uoverskueligt at skulle sætte kanter op først. Det er dog muligt at købe sig til at en professionel sætter kanterne op for en. 

Selvom robotplæneklipperen er designet til at få kanterne med, kan det være nødvendig fra tid til anden selv at gå kanterne efter med en kantklipper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.