Disse ting er gode at vide om en gulvafslibning

By | 27. august 2021

Hvis du har smukke trægulve i din bolig, så kan der komme en tid, hvor de kunne trænge til en gulvafslibning. Sådan er det for langt de fleste boligejere, da det ikke er til at undgå, at gulvene med tiden får mærker og andre brugsspor. Heldigvis er det her, at en gulvafslibning kan komme på banen og hjælpe med at opfriske dine trægulve igen.

Før du kaster dig over at hyre et firma til gulvarbejde, så læs gerne denne artikel. Så bliver du nemlig klædt ekstra godt på med nyttig viden omkring netop dette arbejde.

Dette skal du vide om gulvafslibninger

Det øverste af gulvets overflade slibes væk

Når der laves en gulvafslibning, så er et gulvfirma inde og fjerne få millimeter af gulvets overflade. I rigtig mange tilfælde er det nemlig lige præcis nok til, at diverse ridser, hakker, plamager m.m. kan fjernes. Og i samme omgang så fjernes den efterbehandling eller overfladebehandling også, som gulvet har fået.

Processen med at slibe et trægulv foregår ofte i forskellige trin. Første slibning er ofte til den lidt grovere side og til sidst sluttes af med en finslibning, så gulvet får en blød og glat overflade.

Efter en gulvafslibning skal gulvet efterbehandles

Det er vigtigt at understrege, at et trægulv skal have en efterbehandling, når først det har fået en gulvafslibning. Efterbehandlingen er nemlig med til at beskytte trægulvet, så det bliver mere modstandsdygtigt over for daglig brug. Og derudover kan efterbehandlingen også være med til at forme gulvets udseende.

Det er ikke altid bedst at gå efter den billigste gulvafslibning

En sidste ting der skal nævnes er, at det ikke altid kan svare sig, at du går med den billigste gulvafslibning på markedet. Det er nemlig vigtigt, at arbejdet udføres grundigt, samtidig med at du kan få god rådgivning fra start til slut.